Opšti uslovi

POLISA PRIVATNOSTI


Uvod

Zaštita Vaše privatnosti je jedan od prioriteta u poslovanju Alpha Textila, te Vas molimo da pažljivo pročitate „Politiku privatnosti“ kako biste razumeli šta mi činimo na polju prikupljanja, obrade i čuvanja poverenih informacija putem našeg vebsajta. Sve prikupljene informacije dobijamo i tretiramo u okvirima zakona Republike Srbije – Zakon o zaštiti podatka o ličnosti („Službeni glasnik RS“, br. 87/2018).

Informacije koje prikupljamo

Direktno od Vas
Prilikom registracije na Alpha Textil od Vas će biti tražene sledeće informacije: ime, e-mejl adresa, lozinka, IP adresa, i slično. toga može biti zatražen datum rođenja, kontakt telefon, i još neki podatak kao na primer gde ste čuli za nas i slično.

Od Vaših aktivnosti na sajtu
Tokom korišćenja veb stranice Alpha Textila i kupovine, dobijamo i obrađujemo još neke od podataka, koje koristimo u svrhu poboljšanja usluge. A to su, na primer, informacije o korpi, favorizovani proizvodi, aktivnosti na zamenama proizvoda, promeni broja pojedinačnih digitalnih proizvoda i slično, detalji oko kupovine i navika u korišćenju našeg vebsajta, te i informacije vezane za Vašu komunikaciju sa Alpha Textilom.

Iz drugih izvora
Može se dogoditi da neke informacije dobijemo od treće strane kojoj ste dali dozvolu da deli te informacije ili sa koje ste nama dali dozvolu da zahtevamo te informacije. Na primer, prilikom registracije na Alpha Textil korišćenjem društvenih mreža, zapravo dajete dozvolu tim mrežama da dele Vaše podatke sa nama. Zavisno od pravila mreže i ličnih podešavanja na njoj zavisi i koje ćemo podatke dobiti (bračni status, broj članova domaćinstva i slično).

Kada koristimo vaše podatke

U svrhu korišćenja servisa
Određene informacije su neophodne kako bi efikasno, brzo i kvalitetno realizovali našu uslugu.

  Ovo su neke od tih informacija i kako ih koristimo:
 1. Email adresa i lozinka omogućuju nam da Vas prepoznamo prilikom ponovnog dolaska na Alpha Textil i time pružimo bržu uslugu.
 2. IP adresa omogućava sprečavanje spamova, prevara i zloupotreba našeg sajta, a time povećavamo bezbednost.
 3. Informacije prikupljene iz ranijih transakcija između Alpha Textila i Vas koristimo za monitoring postignutog nivoa kvaliteta usluge, kao i drugih promena između pojedinačnih porudžbina.

U svrhu poboljšanja vebsajta
Želja nam je da doživljaj našeg vebsajta bude na najvišem nivou, te prikupljamo podatke o aktivnostima prilikom kupovine, navikama u kreiranju narudžbina, o učestalosti odabira određenih artikala i slično. Sve ovo nam omogućava poboljšanje kvaliteta Alpha Textila.

  Ovo su neki od primera korišćenja podataka:
 1. Čuvamo podatke favorizovanih proizvoda, njihove detalje, kao i podatke prethodno naručenih „korpi“, radi efikasnije kupovine u budućnosti.
 2. Zadržavamo podatke o logovanju kako bismo omogućili vebsajtu brži rad i uklonili potrebu za relogovanjem, pojednostavljajući proces na taj način.
 3. Praćenje na koji način se služite našim sajtom i koliko vremena oduzima naša postavka opcija i menija, pomaže nam u razvoju i poboljšanju sajta i usluge.
 4. Pratimo i sakupljamo podatke o individualnim kupovnim navikama, o tome koje proizvode i uslugu korisnik preferira prilikom selekcije, šta je odabrao i šta mu je omiljeno, a ove podatke koristimo pri biznis istraživanjima i projekcijama.
 5. Skupljamo i čuvamo tehničke podatke kao što su tip pregledača koji koristite, operativni sistem i druge softver i hardver informacije, sve u cilju praćenja kad i kako korisnici pristupaju servisu, čime smo u mogućnosti dodatnog prilagođavanja Alpha Textila Vašim potrebama.
 6. Kako bismo komunicirali, mi koristimo Vašu email adresu. U mnogim slučajevima ovo su servisni email-ovi kojima šaljemo poruke o unapređenju sajta, pojavi promotivnih aktivnosti ili raznih obaveštenja vezanih za Vašu porudžbinu ili sam sajt.
 7. Može se desiti da povremeno dobijete marketinške email-ove sa novostima na Alpha Textil, detaljima promotivnih ponuda, akcijskih aktivnosti ili Vas možemo kontaktirati u svrhu istraživanja tržišta i dobijanja mišljenja o našem sajtu i kvalitetu usluge.
Prihvatanjem „Polise privatnosti“ složili ste se da dobijate ove vrste email-ova, ali niste u obavezi to da činite i uvek možete odabrati opciju prestanka primanja sličnih email poruka.

Koliko su vaši podaci sigurni

Informacije koje smo prikupili čuvamo na bezbednom mestu u skladu sa internim sigurnosnim prokolima uz praćenje i poštovanje važećih zakona. Na primer, koristimo sigurnosnu enkripciju detalja za logovnje (u slučajevima kada ste nam odobrili ovu radnju).

Nažalost, slanje informacija putem interneta nije stoprocentno bezbedno tako da, osim čuvanja za koje imamo primenjene mere, sam proces dolaska informacija do nas ne možemo obezbediti i za njega davati garancije. Shodno tome, te radnje obavljate na sopstveni rizik. Od trenutka dobijanja informacija mi preduzimamo sve radnje kako bismo onemogućili nedozvoljen pristup računu i Vašim podacima.

Deljenje vaših informacija

Postoje određene situacije u kojima Alpha Textil može deliti Vaše informacije. U slučaju partnerskog odnosa sa trećom stranom u kome je od poslovnog interesa deljenje informacija, u svrhe rukovanja samim vebsajtom, kao i u mogućim slučajevima kada je to u zakonskim okvirima zatraženo od nadležnih institucija.

Uslovi korišćenja

Uslovi korišćenja predstavljaju sporazum između Vas i Alpha Textila, kojim su obuhvaćena sva pravila pod kojima možete koristiti naš sajt i usluge. Nastavljanjem korišćenja sajta potvrđujete da ste pročitali, razumeli i složili se sa navedenim uslovima, odnosno čitavom „Polisom privatnosti“.

Osobama mlađim od 18 godina nije dozvoljena registracija na servisu vebsajta.

Sadržaji objavljeni na sajtu služe isključivo za opšte informisanje i Alpha Textil zadržava pravo da bez najave menja objavljene informacije, ne nudeći garancije vezane za preciznost istih.

Zabranjeno je reprodukovanje celog ili delova sajta, osim u slučajevima kada je to pismenim putem odobreno od strane vlasnika sajta.

Sajt sadrži materijale (tekst, slike, grafike i slično), koji su celi ili delom dobijeni iz resursa Alpha Textila i drugih izvora, a koji su zaštićeni autorskim pravima i drugim zakonima.

Slažete se da sajt nećete koristiti u svrhe slanja i postavljanja poruka ili materijala koji su nezakoniti, uznemirujući, uvredljivi, vulgarni, preteći, seksualno orijentisani, rasno uvredljivi, pornografski ili krše bilo koji zakon i time štete poslovanju Alpha Textila ili nanose neku drugu vrstu štete, odgovornosti ili troška.

Naš vebsajt zadržava pravo da u bilo kom trenutku, po sopstvenom nahođenju, menja ovu „Polisu privatnosti“ i ispravlja moguće greške i propuste, a sve u cilju obostrane zaštite i poboljšanja poslovanja. Ove radnje će se obavljati bez prethodne najave, a korisnici će narednom upotrebom sajta potvrditi da se slažu i prihvataju nastale promene.